31.5.2015

Koristekukat kahvinsuodattimista

Isommista kahvinsuodattimista saa elintarvikevärien avulla silkkipaperin kaltaisia pyöreitä läpysköjä, joita yhdistelemällä saa hienoja koristekukkia kevään juhliin. Nämä koristekukat pääsivätkin kukkimaan ylioppilasjuhlissani :)

Tarvikkeet:
-kahvinsuodattimia
-lämmintä vettä
-elintarvikeväriä
-kertakäyttöhanskat jos et halua sormistasi värikkäitä
-sekoitusvälineen
-pyykkinarun ja pyykkipoikia
-maalarinteippiä
-jätesäkin, sanomalehteä ja talouspaperia

Ohje:
Vuorasin työpisteen jätesäkillä, jonka päällä oli sanomalehtiä ja talouspaperia. Essun käyttö on suotavaa, sillä väri roiskuu helposti puristeltaessa filttereitä.

Sekoitin lämpimään veteen PALJON elintarvikeväriä. Kokeilin eri määriä, ja sain erivärisiä läpysköjä :) Vettä ei tarvitse olla kuin desi astian pohjalla

Dippailin filttereitä veteen ja puristin filtterit mahdollisimman kuivaksi, laitoin kuivumaan pyykkitelineelle aurinkoon.

Värjäsin filttereistä vain puolet sinisiksi.

Kokosin kuivuneista filttereistä erilaisia kukkia!Eri värisiä läpysköjä saa muuttamalla veden ja elintarvikevärin suhdetta. Filttereistä tulee myös eri värisiä riippuen siitä, kuinka monta filtteriä veteen kastaa kerrallaan, väri leviää eri kohtiin eri intensiteetillä. Käytin värjäykseen ainoastaan sinistä elintarvike väriä, sain turkoosia, sinistä, lilaa ja vaaleanpunaista :)
Kuivuivat auringossa puolessa tunnissa
kiersin läpysköistä pienempiä yksiköitä.
otin nipun
teippasin maalarinteipillä
sitten vielä availin kääröä
ja tadaa!
250 filtteriä myöhemmin..
..pyykkikorillinen kukkia on valmiina!