29.4.2015

Virkattu kori vanhoista paidoista


Selittäessäni ystävälleni mistä oikeat räsymatot on tehty, sain idean tehdä itsekin pienen ekoteon. Kaivelin kaappeja ja löysin paljon käyttökelvottomia vaatteita, pesin vaatteet ja otin sakset käteen. Leikkasiin ainakin 6 paitaa ´omenankuorimistaktiikalla´ ja sain aikaiseksi monta kerää lankaa :)

Lanka olisi ollut ehkä hyvä valkaista esimerkiksi kloriitilla, mutta en liian innoissani jaksanut sellaiseen lähteä. Virkkasin viisi neliötä ja yhdistin neliöt pieneksi säilytyskoriksi! Lanka oli epätasaista ja eri paitojen materiaali vaihteli, mutta se ei menoa haitannut, päinvastoin, minusta lopputulos näyttää oikein kivalta kun korista näkee oman käden jäljen.

Aina kun jouduin katkaisemaan langan, solmin sen vain kiinni seuraavaan pätkään. Solmukohdat näkyvät työssä, näyttävät kivoilta mielestäni :) Myöskin erään paidan punainen printti näkyy korin pohjassa. Jos tälläiseen ryhdyt niin kannattaa ottaa huomioon, että lanka nukastaa todella paljon! Kannattaa siis vuorata työmaa-alue ennen leikkaamista/virkkaamista tai olla henkisesti valmistautunut perusteelliseen imurointiin.

Kastelin työn ja survoin työn sisään Ikean laatikon. Annoin työn kuivua muotoonsa ja otin laatikon pois. Hauska kokeilu ja ehkä seuraavan kerran kun teen tälläisen korin valkaisen langat :) Seuraavana ohjelmassa ehkä pyykkikori?